31.01.2019 18:53:50

Nilüfer ALBAYRAK

Başkan Uysal’a Sordum;  “Neden Büyükçekmece”...?

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece’de Yerel basınla kahvaltıda buluştu… Basın mensupları ile tek tek tanıştıktan sonra soru cevap bölümünde Başkan Uysal, gazetecilerin sorularını uzunca cevaplandırdı. Özelikle Başkan Uysal’a benim sorduğum soruya karşı verdiği cevap,  Başkan Uysal’ı hem sevindirdi hem de biraz terletti.

Sordum: Sayın Başkanım, bir eleştiri yazarı olarak değil bir Gazeteci sıfatı ile sizden öğrenmek istediğim bir şey var. Büyükçekmece halkına yapacaklarınız ya da hizmetleriniz hakkında bir soru değil, bunu baştan söyleyeyim. İlk olarak mesleki hayatınıza hukukçu olarak başladınız, 1993 Madımak davasını aldınız. Sanıkların avukatlığını üstlendiniz. 1997’de Başakşehir’de 1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı ardından, 2001’de kurulan Ak Parti ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı oldunuz. 2009 da Başakşehir Belediye Başkanı ve 2014’te tekrar ilçede Belediye Başkanı seçildiniz. 2017 de İBB olağan üstü kurulu kararına göre sonrasında İstanbul Belediye Başkanlığına geldiniz. Bildiğiniz gibi Büyükçekmece eskilerden beri bilinir ki zengin iş adamların, sanatçıların ve özelikle de emeklilerin tercih ettiği bir ilçedir. Peki, şimdi neden Büyükçekmece?

Cevap: Küçükçekmece’ye geldiğimde aynı soru ile karşılaşmıştın neden Küçükçekmece demişlerdi. O zamanlar Başakşehir’de ikamet ediyordum sonra Küçükçekmece ilçe teşkilatında görev yaparken, Küçükçekmece, Bakırköy Belediyesine bağlıydı.  Başakşehir site yönetim kurulu Başkanlığı yaparken Başakşehirli’lerle pekişmiş bir bağ kurmuştuk. Sonrası yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanlığına aday oldum. İkinci defa Yerel seçimde Başkanlığa tekrar seçilmiş ve sonrasında İstanbul Belediye Başkanlığı’nda boşalan koltuğa geçmemi istediler bizde kabul ettik. Evet, güzel soru neden Büyükçekmece, kimileri diyor ki Ak parti isteği ile gidiyor,  kimileride Mevlüt Uysal istiyor.  Aslında her ikisi de doğru. Bende istedim, Ak Parti’de istedi. İsteseydim ilçeme geri dönebilirdim. Ama Başakşehir eski Başakşehir değil, başlı başına yolunda ilerlemiş ve tamamlanmış bir ilçe oldu. Büyükçekmece kalkınması gereken bir ilçe, bildiğiniz üzere eski zamanlardaki arkadaşlardan bilenler bilir, her zengin iş adamın Büyükçekmece’de bir yazlığı mutlaka vardı. Büyükçekmece’ye gidiyoruz denildiğinde bir Bodrum’a bir Marmaris’e ya da ne bileyim Antalya’ya, herkesin gözünde burası nezih bir tatil yeriydi. Ama şimdilerde Büyükçekmece de bu yok, amacımız bunu tekrar kazandırmak. Kalkınması ve eskisinden daha iyi olması gerekiyor.

Başkan Uysal, sorduğum soruyu cevaplandırırken, asıl cevabı vermemişti.  Aslında sorduğum sorunun içinde ki cevabı görmüştü ama görmemezlikten gelmişti…

Sonuçta; Büyükçekmece tatil yeri, dinlenme yeri ve emeklilerin yeri…

İzlenimlerim hakkında biraz yorum yapma gereği duyuyorum çünkü ben bir eleştri köşe yazarıyım.

Başkan Uysal Yerel basınla tanışma faslında, kendimi eleştri köşe yazarı olarak tanıtmıştım. Uysal buna karşılık;  “ Nilüfer hanım eleştri  yazarı olduğunu söyledi,  ama araştırmadan konuya adapte olmadan haber yapmayın arkadaşlar. Aynayı ne kadar doğru tutarsanız  o zaman iyi bakarsınız.” dedi.

Aslında sorumu sorduğum zaman aynayı kendisini tutup ona göre cevap vermesini istemiştim. Bir yandan gazeteci arkadaşlarımın sorularının cevaplarına da uzunca cevap verdi. Kendini ifade etme ve partinin çalışmalarının nasıl yürüdüğünü belli etmek için. Zamanımız dar olan bir çalışma sistemimiz vardır ki;  Başkan Uysal;  kahvaltı toplantısını bayağı bir uzattı, sorulan soruların cevapları ile.

Başkan Uysal Büyükçekmece ile yapabileceği hizmetlerinde ise nasıl kalkındırabileceği hakkında konuşurken, Hasan Akgün’ün TUYAP’ta, özel mülkiyete diktirdiği tabelanın cevabını verdiğinde; “ Hiçbir ilçede kabul edilemez o yüzden kestirdik.” dedi. Peki eğer kendisi Büyükçekmece’ye gelirse ve Büyükşehir’de X parti alırsa ve Büyükçekmece’ye yapacağı bir tabela ya da herhangi gibi bir şey olursa karşılığında aynı şeyi görürse acaba tepkisi ne olacak! Bunun yanı sıra bir tatil yeri olarak gördüğünü dile getiren Başkan, Alanya’lı olduğunu söyledi. Peki, ilçesinde yolun hem girişinde ve çıkışında Alanya’ya hoş geldiniz tabelası ya da güle güle tabelası yok mu? Bunu özelikle dikkate almasını istiyorum…

Büyükçekmece’de yapılacak olan hizmetlere onay vermekte geciken, izin vermeyen Büyükşehir, Ak partinin kontrolü altındaydı. Eğer Ak parti alamazsa o zaman Büyükçekmece’nin tekrardan eskisi gibi bir ilçe olması için, kolları sıvayacaklar mı? Hiç ummuyorum inşallah yanılırım… O zaman yazdıklarımdan utanırım…

                                                            Nilüfer ALBAYRAK

                                                              nilTyum


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.